News

facebook
twitter
pin
 

Ωρα για τσάι Tuvunu


Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Tuvunu Α.Ε. ιδρύθηκε στα τέλη του 2012 και το πρώτο κουτάκι εμφιαλώθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης (ΖΜΘ), όπου παράγεται η μπίρα «Βεργίνα», στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κρις (γενικός διευθυντής και μέλος του Δ.Σ.), «στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να αλλάξουν τα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά αναψυκτικών. Το Tuvunu δίνει τη δυνατότητα σε όλους να απολαμβάνουν ένα εύγευστο και ευεργετικό φυσικό ρόφημα, κρύο ή ζεστό, χωρίς να φοβούνται για τις παρενέργειες των συντηρητικών, τεχνητών χρωμάτων και αρωμάτων που συναντώνται στα διάφορα brands.

Συγκρίνοντας τα συστατικά του Tuvunu με αυτά των λοιπών αναψυκτικών που κυκλοφορούν στην αγορά, αντιλαμβάνεσαι άμεσα το πόσο διαφέρουν τα προϊόντα. Το Tuvunu Free για παράδειγμα έχει μόνο 3 -εύκολα αναγνωρίσιμα- συστατικά: τσάι του βουνού, φρεσκοστυμμένα ελληνικά λεμόνια και νερό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ο,τι είναι αληθινό, είναι και δυνατό, υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Δημήτρης Κρις.

Για να παραχθεί το φυσικό τσάι εξετάστηκαν όλες οι εναλλακτικές διαδικασίες για να αξιοποιηθεί η διαθέσιμη παραγωγική δυνατότητα του Ζυθοποιείου της ΖΜΘ, παράγοντας μια νέα σειρά μη αλκοολούχων προϊόντων πέραν του ζύθου, που θα μπορούν να την απολαμβάνουν οι πάντες, όπου κι αν βρίσκονται, όλο το χρόνο.

Ευτυχώς η ελληνική γη παρέχει απλόχερα κάποια από τα πιο εύγευστα και ευεργετικά βότανα του πλανήτη, οπότε ήταν... φυσική επιλογή να φτιαχτούν συνταγές αφεψημάτων με αυτά, αντί της πεπατημένης.

Ωστόσο χρειάστηκε καιρός με τους χημικούς και τους τεχνολόγους τροφίμων να σταθεροποιηθεί το τελικό προϊόν πριν από την τελική προώθηση, καθώς το εκχύλισμα του τσαγιού είναι «ζωντανό». Δεν πρόκειται για μια παχύρρευστη πάστα που την αραιώνεις με νερό, όπως γίνεται με τα περισσότερα αναψυκτικά.

Δύσκολη η συνέχεια, καθώς το να εξασφαλίσεις ένα ράφι στα μεγάλα σουπερμάρκετ δεν είναι εύκολο. Πρέπει να πείσεις ότι γρήγορα θα κερδίσουν από το προϊόν. Εχει σημασία να κοινοποιείς ευθαρσώς τις αξίες σου στους εμπόρους, σημειώνει ο Δημ. Κρις. Οτι πρόκειται για ένα προϊόν καλό για το περιβάλλον, για τον καλλιεργητή και για τον

Για την απρόσκοπτη παραγωγή του Tuvunu, η εταιρεία έχει επενδύσει σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας τσαγιού του βουνού. Ενώ έχει συνάψει συμφωνίες με περίπου 500 παραγωγούς, κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη, για την προμήθεια της απαραίτητης ποσότητας τσαγιού.

Παρ' όλα αυτά να σημειωθεί πως η εταιρεία δεν δέχεται τσάι του βουνού από συλλέκτες, διότι το πρόβλημα της αποψίλωσης των ελληνικών βουνών από την ενδημική της χλωρίδα μπορεί να δημιουργήσει ανεπανόρθωτες ζημίες στα οικοσυστήματα της πατρίδας.

Απλή όσο και ευφυής η ιδέα του Ice Tea Tuvunu, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του βρετανικού δικτύου BBC, αναδεικνύοντας σε ρεπορτάζ του την ελληνική καινοτομία, αλλά και της Huffington Post και άλλων διεθνών ΜΜΕ.

Το Tuvunu και το Tuvunu Free αποτελούν την αρχή μιας νέας κατηγορίας προϊόντων που θέλει να προωθήσει η εταιρεία, δίδοντας μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη της μεταποίησης και του πρωτογενούς τομέα.

Παγωμένα ροφήματα με χαμομήλι, τίλιο, φασκόμηλο αλλά και ο συνδυασμός τους, αποτελούν για τη διοίκηση τα επόμενα βήματα προϊοντικής ανάπτυξης.

Οσον αφορά στον προσανατολισμό των πωλήσεων. το προϊόν εξάγεται σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Πολωνία, Κύπρο, με το δίκτυο να διευρύνεται από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Share to
Twitter Twitter Facebook Google+ Email